Welkom
Wie zijn wij?
Kraamzorg
Foto's pasgeborenen
Gastenboek
Aanmelden
Contact
Links
Kraamzorg Vaassen
lid van de coƶperatie kraamzorggroep
Bevallingsbegeleiding
Onrustpreventie
Borstvoeding
Kunstvoeding
uitzetlijst
Landelijk Indicatie Protocol
Onrustpreventie

Regelmatig volg ik scholingen op het gebied van rust, voorspelbaarheid en prikkelreductie. Deze kennis kan ik in de kraamweek goed overbrengen en daarmee wordt onrust, overmatig spugen en veel huilen in de eerste maanden vaak voorkomen. Het is belangrijk om de lichaamstaal van je kind goed te leren begrijpen. Door goed te letten op slaap- en hongersignalen en hier op tijd op in te spelen ontstaat al heel snel een fijn dagritme. Een ritme vanuit de behoefte van jouw kind, geeft rust, regelmaat en een ontspannen baby. Hiermee kun je na de kraamtijd vol vertrouwen verder!

Slapen als een baby - boekSylvie Zuidam heeft een boek geschreven over baby’s en hoe zij slapen.
De titel van het boek ‘Slapen als een baby’ komt van de Engelse uitdrukking ‘Sleeping like a baby’ wat iets betekent als diep en vredig slapen. Tja, wie droomt daar niet van? Tevreden en zonder zorgen slapen. Net als baby’s dat blijkbaar doen. Sommige baby’s dan.......soms. Slapen gaat bij veel baby’s niet vanzelf. Waar ligt dat aan, wat kun je doen als je baby duidelijk moe is, maar niet kan slapen?

Vanzelf?

Als jouw baby onrustig is, draait alles om slaap en ga je uiteindelijk op de klok leven. Je leeft van voeding naar voeding omdat dat je enige houvast is. Voeden. En de klok. Overleven. Iedereen zegt immers dat het na 3 maanden vanzelf beter wordt. Dus…... geen dus. Je kunt veel meer doen, zowel voor je baby als voor jezelf.

Geen slaaptraining

Sylvie heeft geen slaaptraining of methode beschreven. In haar boek geen gouden tips of oplossingen, maar praktische informatie om samen met jouw baby een nieuw ritme te vinden. Veel babygedrag is normaal en onzekerheid bij jou als ouder is ook normaal. Hoe vind je samen een nieuwe ritme zonder al teveel onzekerheid of vermoeidheid?

Boek verkrijgbaar via www.slapenalseenbaby.nl

Zij heeft ook veel filmpjes verzameld van baby's die verschillende signalen afgeven en ik wil ze hier alvast met jullie delen:  Link met filmpjes

WelkomWie zijn wij?KraamzorgFoto's pasgeborenenGastenboekAanmeldenContactLinks
Voor persoonlijke kraamzorg hoef je niet ver te zoeken