Welkom
Wie zijn wij?
Kraamzorg
Foto's pasgeborenen
Gastenboek
Aanmelden
Contact
Links
Kraamzorg Vaassen
lid van de coƶperatie kraamzorggroep
Bevallingsbegeleiding
Onrustpreventie
Borstvoeding
Kunstvoeding
uitzetlijst
Landelijk Indicatie Protocol
Kraamzorg

 

Wat kun je verwachten?                                                                                                                                           
                                                                                          
John-Willem  05-01-2014Kraamzorg is bedoeld om moeder en kind een goede start te geven in een hele bijzondere levensfase. De kraamperiode is er niet alleen om te herstellen, maar ook om te genieten van de baby en te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Onze taak is vooral het intensief begeleiden en verzorgen van moeder en kind. De eerste dagen zal de kraamverzorgende een groot deel van de verzorging van jullie baby en het gezin op zich nemen zodat je de eerste dagen, wanneer je dat wil, lekker in je bed kunt blijven. Ze brengt de baby dan bij je voor de voeding, verschoont en verzorgt jullie baby en doet het in bad. Dit doen wij bij voorkeur bij jou op de kamer zodat je de eerste dagen alles vanuit je eigen bed kunt meemaken. Meestal leren wij eerst je partner om luiers te verschonen, de baby te temperaturen, kruiken warm te maken en hoe de baby in bed gelegd moet worden. Wanneer je borstvoeding geeft zullen wij jou de eerste dagen vooral leren hoe je het beste je kindje aan de borst kunt leggen. Als jij daaraan toe bent leer je ook alles over de verzorging van jullie baby en laten wij geleidelijk deze zorg steeds meer aan jou en je partner over. Ook worden eventuele oudere kinderen betrokken bij de verzorging van en het wennen aan de nieuwe baby. We zorgen regelmatig voor een frisgewassen schoon bed. Tevens is het onze taak om de gezondheid van moeder en kind goed in de gaten te houden en zijn wij jullie vraagbaak in deze nieuwe onwennige periode.

Wij vinden het vooral heel erg belangrijk dat jullie je eigen kind goed leren kennen en leren jullie de signalen te herkennen wanneer jullie baby honger heeft, maar ook de signalen wanneer jullie baby moe is. Door goed op deze signalen te letten en hier op in te spelen, zal een patroon van veiligheid en geborgenheid ontstaan. Een ritme vanuit de behoefte van je kind geeft rust en al heel snel een fijn dagritme. Hiermee kun je na de kraamweek vol vertrouwen verder! Wij besteden hier erg veel aandacht aan. Eventueel kun je extra informatie krijgen over inbakeren bij onrustige of prikkelbare baby's.
Ook zal de kraamverzorgende enkele huishoudelijke- en gezinsverzorgingstaken op zich nemen, zoals het verzorgen van de was, de lunch en het schoonhouden van het sanitair.

Bij alles wat hierboven genoemd wordt, geldt steeds dat jullie eigen wensen voorop staan. Het allerbelangrijkste is dat jij en je gezin zich prettig en ontspannen voelen!

Intakegesprek

Samen kunnen wij tijdens het intakegesprek jullie wensen en bijzonderheden voor de kraamperiode doornemen. Ieder gezin heeft hierin zo zijn eigen behoefte en daar willen wij zoveel mogelijk bij aansluiten, rekening houdend met onze eigen mogelijkheden. Ik neem dan ook het kraamdossier mee, dat is een handig naslagwerk welke wordt bijgehouden in de kraamtijd en waar handige informatie in staat. Na afloop mag je het bewaren als herinnering. Ook spreken wij tijdens dit gesprek af dat jullie mij in een vroeg stadium bellen of een berichtje stuurt wanneer de bevalling zich aankondigt. Zo is er de grootste kans om op tijd bij de bevalling te zijn voor assistentie. Wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen bel of sms je voordat je naar het ziekenhuis toe gaat, zodat wij op de hoogte zijn en vast een kraamverzorgende kunnen reserveren voor het geval jullie snel naar huis mogen na de geboorte.Rond de 32e week van de zwangerschap, indien gewenst al eerder, maak ik een afspraak om persoonlijk bij jullie thuis kennis te komen maken en samen het aantal zorguren waar je recht op hebt vast te stellen. Ik vind het belangrijk dat jij en je gezin straks uitgerust en met een goed gevoel kunnen terugkijken op een leerzame en waardevolle kraamtijd. Daarom bied ik de maximaal geindiceerde zorg aan, dan is er bovendien ook nog tijd om te genieten van alle gezelligheden rondom de kraamtijd. De uren worden bepaald aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Op dit moment is de basiszorg 45 uur bij kunstvoeding en 49 uur bij borstvoeding. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen. Indien noodzakelijk kunnen het aantal zorguren, in overleg met de verloskundige, bijgesteld worden of kan de zorg met 2 extra dagen worden verlengd, een 9e en 10e dag. Gedurende al deze dagen krijg je je eigen vertrouwde kraamverzorgende. Ook wanneer je volgens je aanvullende verzekering in aanmerking komt voor extra uren luxe kraamzorg! Je krijgt gegarandeerd het aantal uren zorg waar je, volgens je verzekering, recht op hebt! Ik vind het erg belangrijk dat er geen vervelende wisselingen plaatsvinden. Ons motto is; waar wij de zorg starten, maken wij het ook af!

Wat zijn de kosten voor kraamzorg?

De kraamzorg die wij leveren valt binnen de vergoeding van de basisverzekering. Er is wel, net als bij reguliere kraamzorg, een wettelijke eigen bijdrage van 4,40 per uur (voor 2019). Bij een aanvullende verzekering worden deze kosten vaak geheel of gedeeltelijk vergoed, soms heb je ook recht op extra uren luxe kraamzorg, je kunt hiervoor het beste even je eigen polisvoorwaarden nakijken. 

 
WelkomWie zijn wij?KraamzorgFoto's pasgeborenenGastenboekAanmeldenContactLinks
Wij kunnen nog de aandacht geven die jullie verdienen.