Welkom
Wie zijn wij?
Kraamzorg
Foto's pasgeborenen
Gastenboek
Aanmelden
Contact
Links
Kraamzorg Vaassen
lid van de coƶperatie kraamzorggroep
Bevallingsbegeleiding
Onrustpreventie
Borstvoeding
Kunstvoeding
uitzetlijst
Landelijk Indicatie Protocol
Landelijk Indicatie Protocol

In Nederland werken we met een landelijk geldend indicatieprotocol (L.I.P.)

Een protocol is niets anders dan een aantal afspraken dat is vastgelegd. Zo kan elke kraamzorgorganisatie volgens dezelfde afspraken werken. Het landelijk indicatieprotocol kraamzorg is ook bedoeld om objectief en transparant het aantal uren kraamzorg toe te kennen. Zo krijgt iedereen in Nederland in dezelfde omstandigheden hetzelfde aantal uren kraamzorg. Dat betekent dat tijdens het intakegesprek, aan de hand van dit protocol, samen met jou het aantal uren kraamzorg vastgesteld kan worden dat hoort bij jouw persoonlijke omstandigheden. In de meeste gevallen is dit 49 uren bij borstvoeding en 45 uren bij kunstvoeding.
Dit aantal uren kraamzorg is altijd zonder het aantal uren om je te ondersteunen en te assisteren bij de thuisbevalling en de daaropvolgende 2 uren zorg na de geboorte van de placenta. Deze bevallingsuren komen dus bovenop de vastgestelde uren kraamzorg. Na de bevalling en/of tijdens de kraamperiode wordt bekeken of het geïndiceerde aantal uren nog steeds aansluit bij jouw situatie. Zo niet, dan bepaalt de verloskundige, in overleg met jou en mij, hoeveel uren kraamzorg er dan extra nodig zijn. De zogenaamde herindicatie. Vanzelfsprekend kun je altijd zelf uren kraamzorg bijkopen als je meer uren kraamzorg wilt dan wettelijk geïndiceerd of geherindiceerd.

Wanneer je in het ziekenhuis bevalt gaan er voor elke nacht die je na het geboortetijdstip doorbrengt 1/8 van het totaal uren af. Dit is bij borstvoeding -6 en bij kunstvoeding -5,5. Beval je in het Gelre Verloskundig Centrum dan is dat afhankelijk van je zorgverzekeraar, maar meestal gaat de teller lopen 2 uur na de geboorte van de placenta.
WelkomWie zijn wij?KraamzorgFoto's pasgeborenenGastenboekAanmeldenContactLinks
Wij kunnen nog de aandacht geven die jullie verdienen.