Intake

Rond de 32e week van de zwangerschap, indien gewenst al eerder, maken wij een afspraak om persoonlijk bij jullie thuis kennis te komen maken. Tijdens het intakegesprek bespreken wij onze gezamenlijke verwachtingen en jullie wensen en bijzonderheden voor de kraamperiode. Ieder gezin heeft hierin zo zijn eigen behoefte en daar willen wij zoveel mogelijk bij aansluiten, rekening houdend met onze eigen mogelijkheden. We nemen samen nog even de belangrijkste artikelen van de uitzetlijst door en kijken wat er misschien nog aangeschaft moet worden. We stellen samen het aantal zorguren waar je recht op hebt vast. Wij vinden het belangrijk dat jij en je gezin straks uitgerust en met een goed gevoel kunnen terugkijken op een leerzame en waardevolle kraamtijd. Daarom bieden wij de standaard geïndiceerde zorg aan, dan is er bovendien ook nog tijd om te genieten van alle gezelligheden rondom de kraamtijd. De uren worden bepaald aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Op dit moment is de basiszorg 45 uur bij kunstvoeding en 49 uur bij borstvoeding. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen. Indien noodzakelijk kunnen het aantal zorguren, in overleg met de verloskundige, bijgesteld worden of kan de zorg met 2 extra dagen worden verlengd, een 9e en 10e dag. Gedurende al deze dagen krijg je je eigen vertrouwde kraamverzorgende. Ook wanneer je volgens je aanvullende verzekering in aanmerking komt voor extra uren luxe kraamzorg! Je krijgt gegarandeerd het aantal uren zorg waar je, volgens je verzekering, recht op hebt! Wij vinden het erg belangrijk dat er geen vervelende wisselingen plaatsvinden. Ons motto is; waar wij de zorg starten, maken wij het ook af!

We nemen dan ook het kraamdossier mee, dat is een handig naslagwerk welke wordt bijgehouden in de kraamtijd en waar handige tips en informatie in staan. Na afloop blijft het in jullie gezin en mag je het bewaren als herinnering.

Ook spreken wij tijdens dit gesprek af dat jullie in een vroeg stadium bellen of een berichtje sturen wanneer de bevalling zich aankondigt. Zo is er de grootste kans om op tijd bij de bevalling te zijn voor assistentie. Wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen bel of sms je voordat je naar het ziekenhuis toe gaat, zodat wij vast op de hoogte zijn en een kraamverzorgende kunnen reserveren voor het geval jullie snel naar huis mogen na de geboorte.