Kwaliteit

Sinds 2016 is Kraamzorg Vaassen lid van de coöperatie kraamzorggroep.  Een coöperatie van zelfstandig kraamzorgondernemers die elkaar ondersteunen en scherp houden. Samen hebben wij contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland en kunnen wij je verzekeren van kwalitatief goede zorg. Wij zijn goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kraamzorg en volgen regelmatig cursussen en bijscholing. Wij zijn in het bezit van het borstvoedingcertificaat, kinder ehbo, certificaat levensreddend handelen, certificaat vroegsignalering, certificaat assistentie bij de bevalling en certificaat roterend handelen (een manier van verzorgen die baby’s veligheid en geborgenheid geeft). Onze kraamverzorgenden staan ingeschreven in het openbare register van het kenniscentrum voor kraamzorg, daar worden alle diploma’s en scholingen geregistreerd. De nummers waaronder onze kraamverzorgenden geregistreerd zijn staan onderaan deze pagina. Ook zijn wij speciaal opgeleid in onrustpreventie en vinden wij het erg belangrijk dat jullie je eigen kind goed leren kennen. Tevens zijn wij opgeleid als bevallingsbegeleider en kan je wanneer je dat wenst, vroege bevallingsondersteuning krijgen zowel bij de thuisbevalling als bij de poliklinische bevalling.

Kwaliteit is meetbaar. Wij vinden het heel belangrijk wat jullie van onze organisatie en onze kwaliteit van zorg vinden, door jullie opmerkingen en ervaringen kunnen we onze zorg continue verbeteren. Daarom zal er altijd op de 3de zorgdag een kort telefoontje zijn, om te horen of alles naar wenst verloopt. Na het afsluiten van de kraamzorg zal er een evaluatiebezoekje volgen en kan er een digitaal enquete-formulier worden verzonden. Aan jullie het vriendelijk verzoek om deze in te vullen. Kraamzorg Vaassen heeft het HKZ- certificaat behaald. Dit keurmerk biedt basisgarantie voor kwaliteit en betekent dat we ons werk zo hebben georganiseerd dat het voldoet aan alle voorwaarden voor het leveren van optimale zorg. Het HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) keurmerk heeft betrekking op het kwaliteitsmanagementsysteem van Kraamzorg Vaassen. Het maakt zichtbaar dat ons systeem voldoet aan alle eisen die zorgverzekeringen, cliënten en de overheid stellen, vastgesteld door een onafhankelijke certificatie-instelling; Dekra

Sinds begin 2017 werken wij met het onafhankelijke klanttevredenheidssysteem Kraamzorgkompas. Onze cliënten worden na afloop van de zorg benaderd voor een digitale enquette. Deze uikomsten stellen ons in staat om op identieke wijze onze kraamzorgorganisatie en onze kraamverzorgenden te vergelijken met andere kraamzorgorganisaties in Nederland (ook wel benchmark genoemd). De waarderingscijfers (april 2020) voor onze kraamverzorgenden en organisatie liggen hoger dan het landelijk gemiddelde. Het cijfer voor onze kraamverzorgenden is 0,4 punt hoger en de waardering voor onze organisatie is zelfs 0,8 punt hoger. Wij zijn heel trots op deze cijfers maar zien het als een uitdaging om dit resultaat vaste te houden en nog verder te verbeteren.

Registratienummers kenniscentrum voor kraamzorg;

Miny; kckz-200254

Monique; kckz-213217

Marieke; kckz-214183

Gerda; kckz-214187